Tüp bebek tedavisinde de çeşitli yan etkiler bulunmaktadır. Ancak bu yan etkiler, kalıcı ya da uzun vadede devam eden ciddi yan etkiler değildir. Tüp bebek tedavisinde en fazla karşılaşılan yan etkiler aşağıda belirtilmiştir.
Kanal tedavisi esnasında dişin içinde yer alan kök kanalı ismi verilen doğal boşlukta bulunan yumuşak doku yani pulpa ile diş siniri çıkarılır, dişin içerisi temizlenir ve daha sonra açılan boşluk doldurulur.
Anestezi gerekli değildir ve işlem neredeyse ağrısızdır, ancak vajinal spekulumun yerleştirilmesi sırasında bir miktar rahatsızlık hissedilebilir.
Giysiler, yatak takımları ve havlular yüksek sıcaklıkta yıkanmalı ve iyice temizlenmelidir. Bu önlemler, uyuz akarlarının hayatta kalmasını engeller ve yeniden enfeksiyon riskini azaltır. Erken teşhis ve tedavi, uyuz hastalığının neden olduğu rahatsızlığı en aza indirmek ve bulaşmasını önlemek için kritiktir.
Bu belirtiler tedavi edilmediğinde enfeksiyon diğer dişlere bulaşabilir. Başarısız kanal tedavisinin belirtileri şu şekildedir:
Gardenımcı üreme tedavilerine başlarken genel olarak karbonhidrattan fakir ancak mineral, protein, omega three′ den zengin bir beslenme systemı tercih edilmelidir.
Kısırlık problemi olan kadınların kısırlığı olmayan kadınlara kıyasla daha fazla cinsel işlev bozukluğu yaşama olasılıkları daha yüksektir.
Kadının yaşının from this source ilerlemesi durumunda özellikle 35 yaş ve üzeri kadınlar için başarıya ulaşmak advertisementına daha fazla tüp bebek tedavisi uygulamaya ihtiyaç duyulabilir.
Radyoterapi, kanser hastalarının tedavisinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir ancak bu tedavinin yan etkileri de olabilmektedir.
Tüp bebekte kök hücre tedavisi henüz tam anlamıyla kanıtlanmış read this ve yüksek başarı oranı sunan bir tedavi yöntemi değildir. Yumurta ve sperm oluşumunu tetiklemede ya da endometrium kalınlığını artırmada kullanılan kök hücre tedavisinin başarı oranı %10 ila %twenty arasındadır.
Bu sebeple ikinci deneme için gerekli olan motivasyonu sağladıktan sonra, psikolojik olarak hazır olunduktan sonra ikinci bir denemeye başlamak gerekir.
Diğer yöntem ise yine kişiden alınan kök hücrelerin sperm ya da yumurta üretimini sağlamak amacıyla kişiye tekrar naklidir.
Embriyo transfer işlemi, tüp bebek tedavisinin döllenme sonrasındaki aşamasıdır. Bu aşamada sperm ve yumurtalıkların laboratuar ortamında döllendirilmesinin ardından anne rahmine yerleştirilmesi yapılmaktadır.
Sperm ve yumurtada 23 kromozom bulunmaktadır. Bu kromozomlar döllenme yoluyla bir araya geldiği zaman vücudumuzdaki 46 kromozomlu yeni hücreleri oluştururlar. Dolayısıyla kromozomlarımız ve genlerimiz anne ve babamızdan gelmektedir.
Comments on “The 5-Second Trick For Tüp Bebek Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?”